katras blog

O MENI

Kdo je Katra?

Preden se prepustite, da vas Katra’s blog posrka vase, je prav, da izveste nekaj o meni.
Ta blog združuje vse moje strasti, znanja in zanimanja na enem mestu. Nočem več predalčkanja na “kulinaričen blog” ali “popotniški blog” ali kaj podobnega. Če ga že moramo kategorizirati, potem se najbolj najdem v “lifestyle blog”. Pa vendarle verjamem, da je Katra’s blog lahko več kot to. Upam, da boste tukaj dobili uporabne informacije, pocedili kakšno slino ob mojem receptu, našli navdih za opremljanje doma ali idejo za svoj naslednji pobeg na lepše.

Katra Črep O meni katras.blog
Katra Črep arhitektka katras.blog

Katra je arhitektka

Včasih so bile to moje sanje, danes pa je to dejansko moj poklic. Čeprav se posvečam predvsem interierju, ki je “za dušo”, se vsekakor povezujem z drugimi arhitekti in ne rečem ne zanimivim arhitekturnim projektom in priložnostim. Dejansko pa se vsakega problema/izziva v življenju lotim kot arhitekt – s celostnim pristopom. Eden takšnih življenjskih projektov je bilo načrtovanje moje poroke. V kreiranju neizmerno uživam in ustvarjanje novih zgodb, prostorov in ambientov je moja strast. Občutek za estetiko mi je bil očitno položen v zibelko, hkrati pa je perfekcionizem nekaj, kar se z leti naučiš obvladati, čeprav ti včasih pride tudi prav.

Katra Črep je arhitektka 1 katras.blog
Katra Črep je arhitektka 2 katras.blog

Katra je popotnica

Potovanja. A sploh še obstaja kakšna beseda, ki bi bila bolj vznemirljiva? Meni se ob tej besedi odvrti cel film. Že z družino smo veliko potovali, zame pa je bilo prav potovanje v Anglijo s taborniki usodno. Zakaj? Ker sem tam spoznala svojega fanta, zdaj moža (sicer sva živela v sosednjih krajih, ampak včasih moraš iti na konec sveta, da so ti določene stvari jasne.) In z njim potujem že trinajst let. Pri potovanjih je prav tako kot izvedbena faza (dejansko potovanje) zanimiva tudi idejna faza (načrtovanje poti). Pa smo spet pri arhitekturnih izrazih :). Pričakovanje, metuljčki v trebuhu, zbiranje idej in odštevanje – vse to je del doživetja. Tisti, ki veliko potujete, točno veste, o čem govorim. Hkrati pa bi rada na svojem blogu potovanja približala tudi tistim, ki iz takšnih in drugačnih razlogov niso popotniki, pa vendarle radi pogledajo fotografije in preberejo zanimive zgodbe.

Katra Črep popotnica katras.blog

Katra je "foodie"

S hrano sem tako ali drugače povezana vse svoje življenje, saj sem v kuhinji že kot otrok ustvarjala s svojimi tetami, prve recepte za slaščice pa sem dobila od sestričen in mojega očeta. Svoje prve muffine sem sama spekla pri dvanajstih letih in od takrat dalje so to še vedno ena mojih najljubših slaščic.Tudi zato sem se odločila svoj kulinarični blog, ki sem ga pisala šest let, poimenovati Mmmuffins&co. (mmm kot nekaj slastnega, muffini in družba pomenijo vsebino bloga, angleški naslov pa zato, ker obožujem angleščino.) Seveda se je ime kot tako izkazalo za precej komplicirano in so me bralci težko našli v brskalniku. Pa sem kljub temu dobila ogromno ogledov, komentarjev in na svoji blogerski poti spoznala čudovite ljudi, ki so še vedno v mojem življenju. Kulinarika me zanima tudi širše, ne samo v svetu slaščičarstva, zato se glede tega ne želim več omejevati.

Katra Črep je foodie - katras.blog
Katra Črep je foodie - katras.blog

Katra je žena in mamica

Imam moža, ki je resnično moja sorodna duša. Že vse od leta 2007.
In prišlo je to, na kar se vsaj po mojem mnenju pripravljamo vse življenje. Starševstvo. Z največjim veseljem in vsem srcem sem mamica sinu Brinu in občutek imam, da se bom od njega še veliko naučila. Ta nova vloga v življenju me resnično navdušuje. In ne, niso vsi trenutki za mamice enostavni ali lepi, ampak je vredno. Vedno. Vsakič znova. Svojega otroka imaš vendarle rad do Lune in nazaj, mar ne?

Katra Črep je žena in mamica katras.blog
Katra Črep je žena in mamica katras.blog

7 stvari, ki jih o Katri morda še ne veš

Katra Črep arhitektka in popotnica katras.blog
Katra Črep arhitektka in popotnica katras.blog

Katra Črep

Katra Črep arhitektka katras.blog

Pozdravljeni. Sem Katra, arhitektka, kulinarična navdušenka in popotnica. Dobrodošli na mojem blogu. 

MI ŽE SLEDITE?

katras.blog
Scroll to Top